• Hyvän kouluruoan tapahtumaviikko
  • Järkipalaa-käsikirja
  • Yläkoululaisten ravitsemus ja hyvinvointi
  • Makukoulu
  • Sapere-menetelmä päivähoidon ravitsemuskasvatuksen tukena
  • Asiakaslähtöisen kouluruokailumallin kehittäminen
  • Välipala-automaattikokeilu
  • Lapsiin ja nuoriin kohdistuneet ravitsemushankkeet
  • Hyvä välipala
  • Yhteistyössä

Hyvän kouluruoan tapahtumaviikko järjestettiin keväällä 2010

Jokainen lapsi syö peruskoulun aikana yli 1600 kouluateriaa. Monelle lapselle kouluruoka on päivän ainoa lämmin ateria. Kouluaterialla on suuri merkitys lapsen terveydelle ja hyvien ruokatottumusten oppimiselle.

Mitä ja milloin?

Hyvän kouluruoan tapahtumaviikko tarjoaa ruokapalveluiden ammattilaisille keinoja valmistaa maukasta ja terveellistä ruokaa ja samalla keinoja viestiä siitä ruokailijoille.

Samalla halutaan muistuttaa lapsia ja nuoria hyvän ravitsemuksen merkityksestä osana jaksamista, tervettä kasvua ja hyvää oloa. Kun ihminen on voimissaan, mikään haaste ei tunnu liian isolta. Hyvin syöneenä, levänneenä ja hyvillä mielin näkee vain mahdollisuuksia. Tilaisuuksia, joihin tarttua.

Viikon pääkohderyhmänä ovat peruskoulut, mutta viikkoa voi toteuttaa mainiosti muuallakin.

Viikko suositellaan pidettäväksi 20 vuotta täyttävällä Sydänviikolla 18.-25.4.2010 (viikko 16). Ajattomat materiaalit mahdollistavat teemaviikon toteutuksen myös myöhemmin, esimerkiksi syksyllä parhaaseen sadonkorjuuaikaan.

Viikon toteutus on helppoa!

  • Valmiita ruokaohjeita yli 70 kpl. Ruokaohjeet täyttävät suositukset ja Sydänmerkki-aterian kriteerit
  • Ruokatilan somistamiseen materiaalina julisteet ja kaitaliinat
  • Kaikki materiaali on tilattavissa postituskulujen hinnalla
  • Tee tilauksesi tammikuun loppuun mennessä
  • Huom! Tilausten postitus on aloitettu viikolla 12!

Tapahtumaviikkoa organisoi Suomen Sydänliitto yhdessä Kotimaisten Kasvisten kanssa Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelman tuella.