Hyvän kouluruoan tapahtumaviikko tarjoaa ruokapalveluiden ammattilaisille keinoja valmistaa maukasta ja terveellistä ruokaa ja samalla keinoja viestiä siitä ruokailijoille.
Samalla halutaan muistuttaa lapsia ja nuoria hyvän ravitsemuksen merkityksestä osana jaksamista, tervettä kasvua ja hyvää oloa. Kun ihminen on voimissaan, mikään haaste ei tunnu liian isolta. Hyvin syöneenä, levänneenä ja hyvillä mielin näkee vain mahdollisuuksia. Tilaisuuksia, joihin tarttua.
Viikon pääkohderyhmänä ovat peruskoulut, mutta viikkoa voi toteuttaa mainiosti muuallakin.
Viikko suositellaan pidettäväksi 20 vuotta täyttävällä Sydänviikolla 18.-25.4.2010 (viikko 16). Ajattomat materiaalit mahdollistavat teemaviikon toteutuksen myös myöhemmin, esimerkiksi syksyllä parhaaseen sadonkorjuuaikaan.